ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Χρήστος Τερζίδης γεννήθηκε στην Κολωνία Δυτικής Γερμανίας και είναι ιδιοκτήτης της Ελληνικής εταιρίας μουσικού management «Rock Management», συνέταιρος στην «Terret Entertainment» και συγγραφέας.

Βιογραφία

Χρήστος Τερζίδης - Βιογραφία

Γεννήθηκε στην Κολωνία της τότε δυτικής Γερμανίας αλλά μεγάλωσε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Με τις κατατακτήριες εξετάσεις πέρασε στο ΤΕΙ Μηχανολογίας Σερρών το ενδιαφέρον του όμως κέρδισαν άλλες δραστηριότητες. Μια από τις πιο βασικές, η οποία αναδείχτηκε και στη σημαντικότερη επιρροή, ήταν η παρακολούθηση των πρώτων επιδοτούμενων σεμιναρίων δημοσιογραφίας από την τότε ΕΟΚ (1989). Η δημοσιογραφία όμως δεν ήταν ένας άγνωστος για εκείνον τομέας. Από την ηλικία των 15 χρόνων, λόγω της μεγάλης του αγάπης για την μουσική, είχε ασχοληθεί με το πειρατικό και μετέπειτα ερασιτεχνικό ραδιόφωνο. Από τα γυμνασιακά του χρόνια επίσης είχε απασχοληθεί ως συντάκτης σε πολλά μικρά ανεξάρτητα έντυπα μικρής κυκλοφορίας, τα λεγόμενα fanzine. Ένα από τα πιο γνωστά ήταν το «Flag of Metal» του οποίου υπήρξε συντάκτης Βορείου Ελλάδος και εξαιτίας του οποίου ασχολήθηκε ενεργά με την τότε Ελληνική metal σκηνή, κυρίως δουλεύοντας σε πολλές συναυλίες του ανεξάρτητου, ιστορικού πλέον label, «Μολών λαβέ». Το Μάιο του 1989 διοργάνωσε την πρώτη του συναυλία για λογαριασμό της «Μολών λαβέ», το «Πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικών Metal Συγκροτημάτων» στην Θεσσαλονίκη. Η επιτυχία της συγκεκριμένης διοργάνωσης πολλά Ελληνικά συγκροτήματα που επιθυμούσαν να διοργανώσουν συναυλία στην Θεσσαλονίκη να απευθυνθούν σε εκείνον. Μετά τα σεμινάρια δημοσιογραφίας ενσωματώθηκε στην ομάδα σύνταξης του ιστορικού «Εξώστη» αναλαμβάνοντας τα μουσικά θέματα. Οι συνεντεύξεις από τους Lee Breelaux (Dr. Feelgood) και Ian Gillan βρίσκονται ανάμεσα στις πρώτες του δημοσιογραφικές επιτυχίες. Ο «Εξώστης» αποτέλεσε για τον ίδιο την πηγή έμπνευσης για την έκδοση του «In Rock» το Σεπτέμβριο του 1991. Το «In Rock» αυτοχαρακτηρίστηκε ως η πρώτη μηνιαία επιθεώρηση της Ελληνικής ροκ σκηνής και με την έκδοση του δημιούργησε μια ολόκληρη νέα γενιά έντυπων καθώς ήταν το πρώτο έντυπο που διανεμήθηκε δωρεάν σε πανελλαδικό επίπεδο, το πρώτο μουσικό έντυπο που διανεμήθηκε δωρεάν και το πρώτο μουσικό έντυπο αποκλειστικά για Ελληνικά μουσικά συγκροτήματα. Παράλληλα προχώρησε στην ίδρυση της Rock Management. Σύντομα και με την άνοδο που γνώρισε το «In Rock» (9000 αναγνωστικό κοινό & 800 συνδρομητές) η εταιρία άρχισε να εξελίσσεται σε εταιρία μουσικού management και διοργάνωσης συναυλιών. Στο κομμάτι του management αρχικά ανέλαβε αποκλειστικά βορειοελλαδίτικα συγκροτήματα όπως Alexandros Perros & The lone stars, Hardways, Drums & Stories, Ρόδα της Ερήμου, Πράσσειν Άλογα, Μοντάζ κλπ. Η δεκαετία του ’90 υπήρξε πολύ δημιουργική για μια νέα εταιρία διοργανώνοντας με επιτυχία εκατοντάδες εκδηλώσεις και αναλαμβάνοντας σημαντικές διοργανώσεις. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90 ασχολήθηκε πιο ενεργά με την εκπροσώπηση σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων πολλών νυχτερινών μαγαζιών και την ίδια περίοδο υπήρξε συνέταιρος στο πιο πετυχημένο και ιστορικό rock club της πόλης το «Libido». Παράλληλα ξεκίνησε και τις μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών, κυρίως dj (DJ Mushroom/Massive Attack, DJ Food, Marc Almond κλπ).

Αθήνα

Χρήστος Τερζίδης - Βιογραφία

Το 2001 μετακομίζει οριστικά στην Αθήνα αναλαμβάνοντας την εκπροσώπηση και διοργάνωση συναυλιών για καλλιτέχνες όπως Δημήτρης ΠουλικάκοςΛάκης ΠαπαδόπουλοςΖωρζ Πιλαλί,Βαγγέλης ΓερμανόςΑνοιχτή Θάλασσα κλπ. Μέχρι την Άνοιξη του 2003 όταν πάρθηκε η απόφαση να εγκαταλειφθούν όλα τα υπόλοιπα project και να ασχοληθεί αποκλειστικά με το management του Νίκου Βουρλιώτη, των Goin’ Through και του FamilyTheLabel. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ίσως το πιο επιτυχημένο συγκρότημα την δεκαετία του 2000, η πιο επιτυχημένη ομάδα στην νυχτερινή Ελλάδα που άλλαξε τον τρόπο διασκέδασης στα clubs και σειρά επιτυχημένων project με δεκάδες χορηγούς. Την ίδια περίοδο τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που ήταν κάτω από το δικό του management γνώρισαν μεγάλη επιτυχία Professional SinnerzNEBMAΘηρίοΤαραξίαςΚόμης Χ κ.α. Το Φθινόπωρο του 2003 προχώρησε στην έκδοση του «Hood», του πρώτου free εντύπου για την hip hop & rnb κουλτούρα. Το “Hood” & το “Ιn Rock” ανέστειλαν την έκδοση τους το 2005. Κύριος λόγος ήταν η πληθώρα των δωρεάν έντυπων που πλέον δεν αφήναν περιθώριο ούτε στην διαφημιστική αγορά, ούτε στο ενδιαφέρον του κόσμου. Την ίδια περίοδο ξεκινά και το συγγραφικό του έργο εκδίδοντας την Άνοιξη του 2003 “Το hip hop δεν σταματά/hip hop don’t stop” από τις εκδόσεις Οξύ. Πρόκειται για μια δημοσιογραφική αναφορά στην Ελληνική hip hop σκηνή από τη γέννησή της μέχρι εκείνη την περίοδο. Η συγκεκριμένη έκδοση χαρακτηρίστηκε ως η εμπορικότερη της χρονιάς στην κατηγορία της μουσικής. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες της επαγγελματικής του καριέρας ήταν η συμμετοχή του σε 3 Ολυμπιακούς Αγώνες στο κομμάτι της τηλεοπτικής παραγωγής. Υπήρξε υπεύθυνος στο κομμάτι του logistic management της τηλεοπτικής παραγωγής στο κεντρικό Στάδιο της Αθήνας το 2004 και έστησε την σφαιροβολία στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας. Ski Jumping στο Τορίνο 2006 & Beach Volleyball στο Πεκίνο 2008. Η αναγνώριση της «Rock Management» ως μια από τις καλύτερες εταιρίες management στην Ελλάδα συνεχίζει να επιβεβαιώνεται από επιτυχίες νέων καλλιτεχνών όπως StanMy Excuse κ.α. Παράλληλα συνεχίζεται το συγγραφικό του έργο με την έκδοση του “…Και Το Τέλος Πάντα Κοντά” από τις εκδόσεις Κέδρος το Νοέμβριο του 2009 και του “Bright Nights” από τις εκδόσεις Intro Books το Φεβρουάριο του 2011.

Νέα Υόρκη

Από το φθινόπωρο του 2010 αποφάσισε την επέκταση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα τη συνεταιρική σύσταση της Terret Entertainment τον Αύγουστο του 2011 με έδρα την πόλη της Νέας Υόρκης. Η Terret Entertainment πέρα από το κομμάτι του μουσικού management, που παραμένει το βασικό κομμάτι δραστηριοτήτων, έχει αρχίσει την επέκταση και στο κομμάτι των Broadways & Big stages shows συμμετέχοντας ήδη ως general partners σε μεγάλα upcoming shows.

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα

Χρήστος Τερζίδης - Βιογραφία

 • Alexandros Perros & The Lone Stars (1991-1995)
 • Drums & Stories (1992-1995)
 • Ρόδα της Ερήμου (1997-1999)
 • Πράσσειν Άλογα (1997-1999)
 • Δημήτρης Πουλικάκος (2001-2003)
 • Ανοιχτή Θάλασσα (2001-2003)
 • Goin’ Through (2002-2011)
 • NEBMA (2004-2010)
 • Ταραξίας (2005-2008)
 • Θηρίο (2005-2010)
 • Κόμης Χ (2007-2010)
 • Professional Sinnerz (2007-…)
 • ENOLA STR8 (2010-…)
 • Stan (2010-…..)
 • My Excuse (2012-…)

Festivals

 • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις Σ.Ε.Β.Ε. (1991-1998)
 • Προπαρασκευαστικές εκδηλώσεις πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης «Θεσσαλονίκη» (1996)
 • Συμμετοχή σε έναρξη πολιτιστικών εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη» πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης (1997)
 • 1ο Φεστιβάλ extreme sports νέων Πυλαίας (2000)
 • Hip hop feast (1998-2000)
 • Mc Battle (2004-2005)
 • Dmc (2004-2005)

Βιβλιογραφία

Νewsletter

ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ newsletter! ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>